Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen pasfoto meer nodig voor reispas en identiteitskaart in Lille

Heb je een identiteitskaart, kids-ID, reispas of verblijfskaart nodig? Dan moet je in Lille geen pasfoto meer meebrengen naar het gemeentehuis. De medewerkers maken de foto gratis tijdens je afspraak.

“We installeerden camera’s aan de loketten om de foto’s ter plaatse te maken", klinkt het bij het gemeentebestuur.  "Het softwaresysteem van de federale overheid dat eraan gekoppeld is, live-enrollment, beoordeelt onmiddellijk of de foto geldig is. Ook voor kinderen kunnen we het nieuwe systeem gebruiken. Kinderen moeten wel mooi rechtop kunnen zitten. Als dit niet haalbaar is, moet je nog wel langsgaan bij een van onze plaatselijke fotografen.

Voor het rijbewijs is het nieuwe systeem nog niet bruikbaar.

De software die de federale overheid ter beschikking stelt voor dit project is nog niet compatibel met de programma’s die gebruikt worden bij de aanmaak van rijbewijzen. We hopen dat dit snel zal volgen. Als de foto van je huidige identiteitskaart nog gelijkend is, kunnen we wel die foto overnemen en moet je geen pasfoto meebrengen.

De federale overheid startte met live-enrollment om de strijd tegen identiteitsfraude aan te gaan.

Naast het opvoeren van de strijd tegen identiteitsfraude, vergroten we hiermee ook onze dienstverlening. Je hoeft als burger niet meer zelf voor een foto te zorgen en je bent zeker dat de foto die we nemen voldoet aan de wettelijke vereisten.”

Deel dit artikel